Tutustu meihin
Tutustu kudelmalaisiin, tarinaamme ja arvoihimme.
Voit siirtyä suoraan tarinaamme painamalla tästä tai arvoihimme painamalla tästä.
Leena Helenius
Väitöskirjatutkija, FM
Leena on kestävyystieteilijä, jonka ydinosaamista ovat paradigman muutosten ymmärrys ja dualistisen ajattelun purkamisen työkalut. Työssään hän yhdistää ympäristöfilosofista näkökulmaa kestävyyshaasteiden käytännön ratkaisuihin. Kouluttajana hän keskittyy kokonaisymmärryksen ja osallistujien sisäisen motivaation luomiseen.
Essi Huotari
Väitöskirjatutkija, FM
Essi on väitöskirjatutkija Aalto-yliopistolla ja viestintäalan ammattilainen. Työssään hän tutkii kestävyysmurrosta ja sitä, millaisilla keinoilla voisimme välittää kestävyystieteellistä tietoa yhteiskunnassa aiempaa tehokkaammin ja ymmärrettävämmin murroksen edistämiseksi. Hän on koulutukseltaan ympäristöasiantuntija, FM. Vapaa-ajalla Essi kiipeilee metsiköissä ja juoksee agilitykentillä rescue-koiriensa kanssa.
Kaisa Hyvärinen
Graafikko, ympäristötieteiden yo.
Kaisalla on kokemusta graafisesta suunnittelusta ja asiakastyöstä visuaalisten ilmeiden ja tieteellisen kuvituksen parissa. Hän on toimelias, helposti innostuva ja kiinnostunut luovan työn ja ympäristötieteen opintojensa yhdistämisestä. Työssään hän pyrkii saavutettavuuteen ja motivoituu uuden oppimisesta.
Anna Jarske-Fransas
Väitöskirjatutkija, TM
Anna on teologian maisteri, pääaineenaan uskontotiede, sekä valokuvaaja (VAT). Opinnoissaan Anna on keskittynyt uskontojen, kulttuurien, terveyden ja ympäristökysymysten rajapintoihin.
Sanni Kouhia
Kestävyysasiantuntija, VTM
Sannin osaamisessa painottuvat systeeminen ajattelu, poikkitieteellisyys sekä ympäristökestävyyteen liittyvät kysymykset. Hänellä on kokemusta kestävyyskoulutusten, työpajojen ja tapahtumien järjestämisestä sekä ympäristö- ja kestävyysviestinnän ja -kampanjoinnin suunnittelusta. Sanni pyrkii edistämään työllään myös tieteen popularisointia ja saavutettavuutta sekä tuomaan yhteiskunnan eri muutoksentekijöitä yhteen yhteistyön keinoin.
Jaana Laisi
Postdoc-tutkija, LT, LuK
Jaana on lääketieteen tohtori, joka hakeutui ympäristö- ja kestävyyskysymysten äärelle ihmisen ja muun luonnon terveyden edistämiseksi. Hänen ydinosaamistaan ovat terveyden ja kestävyyden väliset kysymykset, kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä eri ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli kestävyysmurroksessa. Kouluttajana ja tutkijana Jaana hakee uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka tukevat myös tekijöiden jaksamista arjen keskellä.
Reetta Rossi
Kestävyysasiantuntija, FM
Reetan pääosaamisalueisiin kuuluvat kokonaisvaltaiset lähestymistavat erityisesti ympäristökestävyydessä sekä ympäristö- ja kestävyyskoulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen, myös verkossa. Lisäksi hänellä on kokemusta erilaisten työpajojen ja dialogitilaisuuksien fasilitoinnista. Reetta nauttii erityisesti yhteistyöprojekteista, joissa pääsee tekemään työtä erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa, eikä pelkää kompleksistenkaan kestävyyskysymysten selittämistä monenlaisille kohderyhmille.
Pihla Soinnunmaa
Väitöskirjatutkija, FM
Pihlan alaa ovat luontosuhde, elämäkeskeinen näkökulma ja kestävyyskasvatus. Muita Pihlan kiinnostuksen kohteita ovat luonnon monimuotoisuus, utopiat ja utopiapedagogiikka. Pihla on ennen kaikkea kouluttaja, joka rakastaa erilaisten työpajojen ja koulutusten suunnittelua ja fasilitointia.
Pirjo Apell (vanhempainvapaalla)
Kestävyysasiantuntija, ympäristötieteiden yo.
Pirjo on ympäristötieteiden opinnoissaan ja työssään keskittynyt tarkastelemaan muun muassa sitä, miten voidaan edistää ruokakulttuurista muutosta kohti ympäristökestävyyttä. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluu myös erilaisten koulutusten suunnittelu ja vetäminen. Kokemus ravintola-alalta ja vapaaehtoistöistä ympäristöliikkeessä antavat laaja-alaisen näkökulman työskentelyyn kestävyyskysymysten parissa.
Meidän taustamme
Vuoden 2023 marraskuussa perustimme osuuskunnan nimeltä Kudelma. Ajatus osuuskunnan perustamiseen syntyi tarpeesta saada tutkittua tietoa yhteiskunnallisesti saavutettavammaksi ja erityisesti kokonaisvaltaista ajattelua eri yhteisöille käyttöön kompleksisten kestävyyskysymysten ymmärtämiseksi ja ratkaisemiseksi.
Kudelma-osuuskunnan juuret ovat Helsingin yliopiston kestävyysalan tutkijoiden ja opiskelijoiden Kudelma-tutkimusverkostossa, jonka tausta on puolestaan Helsingin yliopistolla jo 1970-luvulta lähtien tehdyssä ympäristötieteellisen kokonaisvaltaisen ajattelun kehittämistyössä. Ajattelumme kumpuaa Kasvun rajat -raportin vuonna 1972 esittämästä tarpeesta saada ihmisen toiminta pysymään planeetan asettamien rajojen sisällä. Työmme nojaa näihin ajattelu- ja tutkimusperinteisiin sekä kymmenen vuoden kokemukseen erilaisten koulutusten ja työpajojen, kuten opettajien täydennyskoulutuksen ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutusten, järjestämisessä.
Haluamme tukea erilaisten yhteisöjen ja yksilöiden polkua kohti kestävää ja vastuullista toimintaa lähestyttävällä tavalla, yhdessä oppien ja moninäkökulmaisuutta huomioiden. Nojaamme toiminnassamme ylisukupolviseen ja lajirajat ylittävään oikeudenmukaisuuteen. Edistämme vahvaan kestävyyteen pohjautuvaa kestävyysmurrosta, mikä tarkoittaa luonnon elinvoimaisuuden säilymisen ja osana sitä ihmiskunnan olemassaolon turvaamista. Näin ollen ekologinen kestävyys nähdään pohjana sosiokulttuuriselle ja taloudelliselle hyvinvoinnille.
Tutustu Kudelma-tutkimusverkoston nettisivuihin (linkki avautuu uuteen välilehteen).
Arvomme
Kestävyys
Kaikki toimintamme pohjaa vahvaan kestävyyteen, jolla tarkoitamme hyvän elämän edellytyksiä nyt ja tulevaisuudessa sekä ihmisille että muille elämän muodoille planeetan rajoissa. Kestävyys näkyy niin ulkoisessa kuin sisäisessä toiminnassamme. Emme tee sellaista yhteistyötä, joka vaarantaisi ekologista tai sosiaalista kestävyyttä. Toimintaperiaatteisiimme lukeutuvat muun muassa kasvipohjaisten tarjoilujen ja julkisen liikenteen suosiminen sekä tasa-arvoinen ja demokraattinen päätöksenteko.
Empatia
Pyrimme aina kohtaamaan empaattisesti sekä toisemme, yhteistyökumppanimme että muun luonnon. Meille on tärkeää, että kanssamme on mukava tehdä töitä ja että jokainen tuntee seurassamme ja koulutuksissamme olonsa mahdollisimman turvalliseksi. Vuorovaikutuksessa korostamme keskustelukumppanin kunnioitusta ja pyrimme aina ymmärtämään erilaisia näkökulmia. Vaikeitakin aiheita käsiteltäessä, empatia ohjaa toimintaamme.
Yhdessä tekeminen
Kanssaoppiminen on toimintamme ytimessä. Pyrimme löytämään yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa uudenlaisia ratkaisuja kestävyyshaasteisiin sekä kehittämään kokonaisvaltaista kestävyysajattelua eteenpäin. Meillä jokaista tuetaan ja autetaan oman tietotaidon kehittämisessä yhteistyössä kokeneiden asiantuntijoiden kanssa.